Gödi VárosVédők

A legutóbbi önkormányzati választáson bár abszolút második helyen végeztünk a kormánypárt mögött, magunk mögött hagyva az egyéb parlamenti pártokat, az alkalmazott új választási törvény miatt mégis csak egy képviselőnk jutott a testületbe a korábbi három helyett. Következetes pártfüggetlenségünk és szókimondásunk miatt "balos" érában szélsőjobbosnak, "jobbos" érában pedig "komcsinak" tituláltatunk, de ezt már megszoktuk az elmúlt több mint tíz évnyi közszereplés során. Civil honlapunkat itt találod: http://varosvedok.hu

Friss topikok

Nézze meg ezt is!

http://varosvedok.hu http://rabaizita.hu http://bauerzsolt.atw.hu

Testületi ülés Göd, 2011. november 17. csütörtök

2011.11.16. 20:10 Atiz67 (törölt)

Először is: a blogmotor monnyon le! Minden, amit írtam, ma reggelre elszállt, kezdhetem elölről az egészet. Sebaj, ez a tanulópénz, még ismerkedünk egymással, a blog.hu meg én...

Történt tehát, hogy Göd város novemberi testületi ülésén a polgármester, Markó József első és legfontosabb bejelentenivalója az volt, hogy levelet hozott a posta. Ezt a közérdekű bejelentést még azzal sikerült fokoznia, hogy a levél aláírójaként Bauer Zsoltot, egyesületünk volt képviselőjelöltjét nevezte meg. A levelet szerencsére szó szerint tudom idézni, az ugyanis a levelezőlistánkon látott eredetileg napvilágot. Markó úr természetesen nem tagja álnéven a listánknak, így érthető, hogy a postaládájában kellett megtalálnia ahhoz, hogy rendkívül sértett hangon elénekelhesse, akarom mondani, beolvashassa a testületi ülésen:

postman.jpg

„Mondjuk én meg egy jó kis szórólappal megszórnám Gödöt a hírrel (ismét :) ) !!!!

Szívesen támogatnám a megjelenést! :) (komolyan!)

Hátha elszégyelli magát egyszer, vagy egyszer valaki szembeköpi.

Az én nyálam ennél drágább. :)”

Ez volt tehát az ominózus levél, amit a listán alig több mint ötvenen olvashattak, és még ha mindannyian tovább is küldték egy-két címre, mi ez ahhoz képest, hogy Markó Józsefnek és a helyi kábeltévé élő közvetítésének köszönhetően legalább tizenhétezren értesülhettek Bauer Zsolt véleményéről. Vélemény - miről is? Kiről is?

Ez a levélből nem derült ki, mégha ki is hallhattuk Markó úr hangjából a szenvelgő Paudits Bélát: "...azt írtad, nem szeretsz!"

Bizottsági tagunk végre esküt tehetett

Azt már többször leírtam, hogy bár a testület még szeptemberben hozott határozatot a Pénzügyi, Jogi és Közbeszerzési Bizottság (PEJKB) kibővítéséről, és a két új tagról Rakaczki István (VárosVédők) és Megyeri Csaba (akkor még Jobbik), a mi delegáltunkat - és csak őt - elfelejtették meghívni az októberi ülésre, hogy esküt tehessen. Most végre ez is megtörténhetett.

Rakaczki István a pénzügyi bizottság tagja volt az előző ciklusban is, szakértelmét, hozzáértését mindenki dicsérte. Turisztikai szakember, pályázati területen is otthon van, és közbeszerzési referens végzettsége is van.

A napirendek elfogadása előtt a polgármester még bejelentette, hogy Szabó Csaba (Fidesz-KDNP) képviselő az előzetesen benyújtott előterjesztését visszavonta, valamint, hogy az ülés végén, zárt ülésen szociális ügyekben beérkezett fellebbezésekről dönt a testület.

Valamint elmondta, hogy egy vaskos anyag készült arról, miért is maradt a József Attila Művelődési Ház (JAMH) tetőterében a korábbi felújítás során építési hulladék. A jegyző be is lengette a füzetecskét a kamerának, de a tartalmáról a polgi unszolására sem volt hajlandó semmit mondani. Így a képviselők és a nézők csak annyit tudhattak meg, hogy az anyag Popele Julianna beruházási osztályvezetőnél megtalálható.

A probléma – miszerint a JAMH felújítását végző vállalkozó nem szállította el a törmeléket a tetőtérből – a Városfejlesztési Bizottság ülésén került napvilágra. Néhányan értetlenkedtek ugyanis amiatt, hogy a sitt elszállításának költségét most betervezték a tetőtérfelújítás (technikai helyiség kialakítása) költségei közé. Biztos csak tévedés lehet – gondolták, hiszen hasonló munkálatoknál általában a kivitelezést végző vállalkozó dolga a hulladék elszállítása, a költségek benne kellett, hogy legyenek a korábban elvégzett munkálatok árában. Hogy maradhatott ott mégis a sitt? Ki volt a műszaki ellenőr, aki hagyta ezt? Az első kérdésre egyelőre nem tudjuk a választ, ahhoz, hogy megtudjuk, Popele Julitól kell elkérnünk az erről készített anyagot. A második kérdésre tudjuk a választ: Popele Julianna volt.


 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://godivarosvedok.blog.hu/api/trackback/id/tr43388055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tlosz68 2011.11.18. 16:57:34

Napirend előtt!

Ha valaki nem tudná, most tényleg lebuktam.
Bevallom tehát: ALVAJÁRÓ VAGYOK. Álmaimban állandóan Markó jár az eszemben. Valószínűleg így történhetett, hogy egyik éjjel felkelve levelet írtam neki, természetesen aláírtam, majd kilopódzva otthonról, valószínűleg gyalog, mert alva azért csak nem vezet az ember, elosontam Göd másik végére (illetve az elejére, nehogy ebben is kifogásolni valót találjon) és behelyeztem a postaládájába. Ez így történhetett.
Így kerülhetett sor arra, hogy a mai testületi ülésen a napirendi pontokat is megelőzve a polgármesterünk ezen levelét találta a legfontosabb közlendőnek a testülettel és a TV nézőkkel! Örüljünk, hogy ezek után nem hagyta ott az ülést, mint a ki jól végezte dolgát, és a többi napirendi pont már is fontos! :)
Arra viszont megkérnék mindenki más alvajárót, kényszeres levélírót, hogy ne terheljék felesleges levelekkel polgármesterünk postaládáját, pláne ne az én nevemmel, legyen akár anonim az író, vagy állnéven, mert az amúgy is hosszú testületi ülések nem arra valók, hogy személyes piti ügyekkel traktáljuk a képviselőket, nézőket.

Tlosz68 2011.11.18. 17:28:21

Napirend 1.

Markó szemrebbenés nélkül közli: A ZÖLDHULLADÉK BÓCSAI LEADÁSÁÉRT IS FIZETNI KELL MAJD!!!!!

Gondolatim:
- óriási környezetszennyezés, környezetterhelés ami folyik. Autók tömkelege hordja ki a zöldhulladékot telepre benzint, gázolajat, kormot pöfögtetve
- az eddig gyerekszállításra használt gépjárművek tömve szennyezett zsákokkal, nesze neked családi autó
- emberek tömkelege kezd égetésbe, levegő szennyezésbe
- emberek tömkelege rakja illegális helyekre a zöldhulladékot
- arról érdekes módon viszont nem esett 1x sem szó, hogy a telep bérléséért mennyit fizet a hivatal a tulajdonosnak
- arról érdekes módon nem esik szó, hogy a telepen megjelenő daráló, fapogácsát készítő autó, kinek állít elő eladható terméket

Tehát a lakosság fizetni fog az önkormányzatnak a zöldhulladék lerakásáért, mely pénzt az önkormányzat tovább utalja a telep bérleti díjára. Én nem a tulajdonostól sajnálom a pénzt, én az önkormányzatunk tehetetlenségét, tenni nem akarását kifogásolom.
Miért nem vesz az önkormányzat egy területet a határban - ha már neki nincs, igen sokan árulnak termőföldet azon a részen még -, és némi befektetéssel miért nem gyártat a maga embereivel (TESZ) fapogácsát, trágyát, melyet jó pénzért eladhatna. Szerintem egy felelős önkormányzatnak egy magánvállalkozáshoz hasonlóan, de a város érdekében kellene gazdálkodnia, pénz bevételi lehetőséget teremteni, munkával és nem csak állandóan a lakosok, vállalkozók adóforintjaira alapozva.
Ha bármelyikünk ilyen szinten működtetné vállalkozását, már biztosan csődbe ment volna, utcára került volna.

Atiz67 (törölt) 2011.11.18. 18:22:03

@Tlosz68: Ne felejtsd el, hogy MJ nem véletlenül nem vállalkozó, menedzser szemléletű szakember. Élete nagy részében közalkalmazott volt, polgármesterré választását megelőzően vagy 30 évig ült a TESZ élén. A "havi 200 pengő fix" mellett legfeljebb fusiban tévét szerelt időnként... Nem véletlen, hogy a várost is technokrata, bürokrata és még ki tudja milyen -okrata módjára vezeti. Éves költségvetésekből gazdálkodott, nem szokta meg, hogy a pénzt elő kellene teremteni valahonnan. Személy szerint ezt látom jelenleg Göd legnagyobb hátrányának!
süti beállítások módosítása