Gödi VárosVédők

A legutóbbi önkormányzati választáson bár abszolút második helyen végeztünk a kormánypárt mögött, magunk mögött hagyva az egyéb parlamenti pártokat, az alkalmazott új választási törvény miatt mégis csak egy képviselőnk jutott a testületbe a korábbi három helyett. Következetes pártfüggetlenségünk és szókimondásunk miatt "balos" érában szélsőjobbosnak, "jobbos" érában pedig "komcsinak" tituláltatunk, de ezt már megszoktuk az elmúlt több mint tíz évnyi közszereplés során. Civil honlapunkat itt találod: http://varosvedok.hu

Friss topikok

Nézze meg ezt is!

http://varosvedok.hu http://rabaizita.hu http://bauerzsolt.atw.hu

Megyeri Csaba közbelép (Sipos Richárd őszinte sajnálatára)

2011.10.12. 22:25 Atiz67 (törölt)

"Múltkoriban felmerült - írja Markó József polgármester egy gödi levelezőlistán -, hogy a polgármester árnyékkormányozná a jobbikot? A Jobbik nyilatkozott , szó sincs ilyesmiről.  Nincs is."
 
Markó itt, gondolom, az én honlapom bejegyzésére utalt. Hát nem győzött meg :) Szegény Jobbikosok most mi mást is nyilatkozhatnának; én is ezt tenném tán a helyükben. De maga a jelenet elgondolkodtató:
 
Képzeletemben (szigorúan csak ott!) dr. Megyeri Csaba a rendelőjében egy macskát vizsgál, éppen megállapítja, hogy tele van kullancsokkal és ideje volna egy férgek elleni oltásnak. Ekkor megszólal a telefonja. Ránéz, vizsgálat közben nem fogad hívásokat, de most látja, hogy a polgármester keresi. Az állatot a gazdára bízza, lehúzza gumikesztyűjét... 

- Szervusz, polgármester úr, mi újság!
- Szia Csabikám! Tudod, ki kellett vennem a bizottságból az embereteket, a Nemes Krisztiánt. Megértheted te is, nem hagyhatom szó nélkül, hogy mindenféléket összeírkáljon bizottsági tagként a város adósságállományáról. Van igazság abban, amit írt, de ha meg másfelől nézzük...

Tudod, ha nem lépek valamit, még azt hiszik az embereim, hogy megijedtem tőle. Példát kell statuálni.
- Persze, persze, Jóska, teljesen igazad van - mondja Megyeri, bár közben egy pillanatra átfut a kósza gondolat a fejében, hogy nem kéne-e kiállnia a Jobbik delegáltja mellett, ha már egyszer ő volt a polgármesterjelöltjük. De ezt a gondolatot gyorsan elhessegeti, a jelöltség csúfos véget ért, felejtsük el, ami most van, arra kell koncentrálni. Márpedig most Markó a polgármester, ha ő hívja fel az embert, és akar tőle valamit - mert biztosan akar, különben minek hívta volna -, akkor jó, ha az ember szépen meghallgatja és helyesel. Hátha csurran-csöppen valami.

 - Szóval Csabikám, arra gondoltam, nem volna-e kedved bizottsági tagnak lenni a Pénzügyi Bizottságban.
- Bizottsági tagnak? A Pénzügyiben??? De mi közöm nekem a pénzügyekhez???
- Ahhoz semmi, de ez nemcsak Pénzügyi, hanem jogi is, neked meg ott van a nevedben a dr.
- De én állatorvos vagyok, nem jogász!
- Na és, ezzel ne foglalkozz. A lényeg, hogy kell egy Jobbik-os a bizottságba, mert muszáj bevennem a Városvédőket, tudod, hogy nem szívesen teszem, azt meg végképp nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy a Jobbik helyére VVE-st teszek.  Tudod, milyen erőszakosak, a Rábai a blogjában kiírogat mindent, meg a listájukon is a Horváth, meg újabban a kollégád, a Bauer, aztán egyesek azt kérdezik, miért nem akarok velük együttműködni. Akar a franc, de most kitaláltam, hogy vegyük be őket is a pénzügyi bizottságba, így aztán ha a ciklus végén jár a szájuk, hogy mi így elcsesztük a város pénzügyeit, meg úgy elcsesztük az adósságállományt, majd jól az orruk alá dörgüljük, hogy ott voltak a pénzügyi bizottságban, miért nem javasoltak valamit!

- Értem, Józsikám, szóval akkor be kéne ülni a bizottságba és szavazgatni, ahogy kell.
- Be, Csabikám. Úgy bruttó 60-65 körül van a díjazás.
- Megegyeztünk, Józsikám.
Leteszi a telefont, visszahúzza kezére a gumikesztyűt, és azon töpreng, hogy nem volna-e helyes  a Sipos Ricsit értesíteni, hogy ő lesz a Jobbik delegáltja a bizottságba. De lehet, hogy a Sipos mást akar, nem őt, valaki olyat, aki ért a pénzügyekhez. Mi köze ehhez az egészhez Siposnak?! Ha a polgármester a Sipossal akart volna egyezkedni, akkor őt kereste volna meg, de nem, Markó őt hívta. Őt kérte fel.
Mire a macskának beadta az oltást, eldöntötte: nem hívja fel Sipost. A macska keservesen nyávogott egyet, amint a tűt beledöfte, és egy pillanatra összecsuklott, de aztán hamar magához tért.
Este 7-ig folytatta a rendelést, mire az összes kutyával, macskával, tengeri malaccal és hörcsöggel végzett, már el is felejtkezett Siposról.


A fenti történet csak a fantáziám szüleménye. Akár így is történhetett volna, de hogy hogyan történt valójában, azt nem tudjuk.

1 komment

Címkék: fidesz önkormányzat bizottság jobbik polgármester göd pénzügyi

A bejegyzés trackback címe:

https://godivarosvedok.blog.hu/api/trackback/id/tr813318747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atiz67 (törölt) 2011.10.21. 13:51:57

Ezt kaptuk tegnap Sipos R.-tól:

Tájékoztatásul mindenkinek:

A Jobbik Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága a beadványom kivizsgálását követően azonnali hatállyal kizárta és törölte a Jobbik tagjainak sorából Megyeri Csabát. Így a jövőben ő nem képviseli a Jobbikot és annak eszmeiségét sem külsős bizottsági tagként, sem pedig más formában. Kijelentéseivel, megnyilvánulásaival semmilyen közösséget nem vállalunk.

SR
süti beállítások módosítása