Gödi VárosVédők

A legutóbbi önkormányzati választáson bár abszolút második helyen végeztünk a kormánypárt mögött, magunk mögött hagyva az egyéb parlamenti pártokat, az alkalmazott új választási törvény miatt mégis csak egy képviselőnk jutott a testületbe a korábbi három helyett. Következetes pártfüggetlenségünk és szókimondásunk miatt "balos" érában szélsőjobbosnak, "jobbos" érában pedig "komcsinak" tituláltatunk, de ezt már megszoktuk az elmúlt több mint tíz évnyi közszereplés során. Civil honlapunkat itt találod: http://varosvedok.hu

Friss topikok

Nézze meg ezt is!

http://varosvedok.hu http://rabaizita.hu http://bauerzsolt.atw.hu

Adósságállomány: filézve, klopfolva, körítve...

2011.10.21. 12:23 Atiz67 (törölt)

Levél a Göd Városi Média Kft. Ügyvezetőjének- melyben letiltjuk a város adósságállományáról szóló cikkhez  készült interjú közlését

Kedves András!
 
Még nyár volt és az első lapszámot tervezték összeállítani, mikor jeleztem Önnek a hatszemközti beszélgetésünkön, hogy szeretnénk egy cikket viszontlátni a lapban a város adósságállományáról.

sovany_malac.jpg

Ekkor az volt a válasz, hogy az első lapszámba már nem fér be, de majd a következőbe.  Később meg is keresett az egyik újságírójuk, küldtem neki írásos anyagot és el is beszélgettünk a témáról, ennek ellenére a főszerkesztő arról értesített, hogy nem sikerült a témát a következő lapszámba sem kielégítő módon feldolgozni, ezért majd az azt követőbe.  

Az új szerkesztőség felállásával, a kezdeti nehézségekkel magyaráztam a cikk megjelentetésének halogatását, mindaddig, míg tegnap véletlenül a Göd Tv műsorára nem kapcsoltam, ...

 

...ahol is Pálfai Kinga riporter - megjegyzem, sajnálatos felkészületlenségről és hozzá nem értésről árulkodó - kérdéseire dr. Pintér György gazdasági alpolgármester válaszolgatott.

A téma a város adósságállománya, amiről a naív néző megtudhatta, hogy minden a legnagyobb rendben van. (Hozzáteszem: 5. éve minden a legnagyobb rendben van, csak éppen az az 5 évvel ezelőtti kb. 600 milliós tőke + kamattartozás hitelállományunk mára évekkel ezelőtti svájci frank árfolyamon számolva is minimum 2,75 md forint + kamataira nőtt, és akkor nagyvonalúan elfelejtkeztem a brutális árfolyam-növekedésről.)
 
Ön azon a nyár végi beszélgetésünkön együttműködést ajánlott fel, és azt ecsetelte, hogy úgy tervezik a pártatlan és objektív tájékoztatást, hogy a beérkezett megkeresésekben szereplő témákat minden oldalról körüljárva dolgozzák fel és jelentetik meg.
 
Nagyjából 3 hónap múltán azonban úgy látom, hogy ez az együttműködés kimerül abban, hogy a beérkező kritikus véleményeket, vagy a "mainstream" állásponttal szembeni véleményeket a lehetetlenségig felpuhítva, az eredeti véleményt többnyire meg sem említve öntsék cikkekbe (ez történt pl. Bauer Zsoltnak a Pólus szállóval és a pollen-helyzettel kapcsolatos felvetéseivel is).
 
Félek, hogy az adósságállománnyal kapcsolatos gondolataim is hasonló módon kifilézve és -klopfolva, bepanírozva, megfelelőképpen körítve, fogyaszthatóvá téve (értsd: "kommunikálva") jelennének meg,  ezért ezennel az e tárgyban tett nyilatkozatomat VISSZAVONOM, kérem, hogy az általam leírtak és a Walter Béla újságírónak telefonon elmondottak semmilyen formában ne jelenjenek meg, továbbá ha a lapban adósságállományról, a város pénzügyi helyzetéről szóló cikket terveznek, abban ne szerepeljen sem az én nevem, sem az általam képviselt egyesületé.
 
Szeretném még megjegyezni, hogy a helyi tévé részéről a korrekt és objektív, pártatlan témafeldolgozás az lett volna, ha az ellenvéleményen lévőket is megszólaltatják, pláne, mert a beszélgetés apropója könnyen valószínűsíthető módon az én e témában született, és az Önök lapjához eljuttatott írásom lehetett.
 
Üdvözlettel,
Rábai Zita
 
Az eredeti, most letiltott cikk alapját képező írásom a Gödi Körképnek itt olvasható meg itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: és hitel városi pollenallergia göd svájci frank egyesülete adósságállomány városvédők média kft. göd tv gödi körkép árfolyam növekedés tőke kamattartozás pólus szálló

A bejegyzés trackback címe:

https://godivarosvedok.blog.hu/api/trackback/id/tr743319730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása